Uneori, am nevoie de o vacanță fără copii...

May 24, 2018
De toate câte un pic

    O zi. Atât e nevoie să mergem undeva fără copii pentru a ne reconecta emoțional ca să facem față provocărilor părintești zilnice o perioadă îndelungată de timp. Sâmbăta trecută a fost acea zi. Am plecat dis de dimineață în Odessa și pentru prima dată de când sunt mamă nu m-am simțit vinovată că plec fără pici. Am savurat fiecare clipă a mini-vacanței noastre fără remușcări. Nu m-am gândit "Oare dorm copii? Oare au mâncat? Cum se descurca buneii cu ei?!". Mi-a luat 2 ani și ceva să înțeleg că e NORMAL să vreau o pauză și că trebuie periodic să mi-o organizez.  

    Îți vine și ție să pleci undeva fără copii dar apoi te simți vinovată.

   Știu, ai vrea și tu să pleci undeva singură sau cu soțul tău. Nu pe mult timp. Nu pentru că nu îți iubești copii sau pentru că te-ai săturat de ei. Nu pentru că ești o mamă rea sau denaturată.

   Ci pentru că e extenuant. Pentru că cei care te judecă nu au stat niciodată singuri cu unul, doi sau trei copii acasă mai mult de 5 minute. Pentru că ei nu înțeleg ce înseamnă să nu ai un minut în care să fii singură și să te relaxezi. Nu înțeleg cum e să mergi la toaletă de fiecare dată cu un însoțitor care să te tragă de mână să ieși mai repede. Cum e să mănânci din picioare micul dejun pe la ora 12 când ai reușit deja de 3 ori să hrănești copii. Cum e să curăți un cartof apoi să îți speli repede mâinile și să pui suzeta bebelușului tău ca să revii la al doilea cartof și să auzi un plâns jalnic din cealaltă cameră; și așa vreo 20 minute doar cu niște cartofi, nemaivorbind de pregătirea întregii cine. Cum e să duci tratative non stop cu copilul tău să mănânce, să nu ia jucăria altui copil din mînă, să-și strângă jucăriile, să se spele pe mâini când vine de afară, să intre în cadă, să nu stropeasca toată baia, să se comporte frumos cu fratele /sora lui și lista e nesfârșită. EI NU ȘTIU!

 

  Am o veste bună pentru tine!

   E absolut ok să vreai o pauză. Ba mai mult, MERIȚI O PAUZĂ.  Eu vreau să te provoc să îți planifici în timpul apropiat o zi fără copii. De dorit în afara țării, ca să nu te deranjeze nimeni. Mergi cu soțul tău undeva și mănâncă ceva delicios în liniște, savurează ceva pregătit special pentru tine. Plimbă-te pe unde vrei tu fără să te tragă nimeni de mână că nu vrea în direcția în care mergi dar în cea opusă. Bucură-te de o discuție neîntreruptă cu soțul tău, de un sărut ca pe timpuri, de mâinile voastre împletite una în alta ca în vremurile în care aveați fluturi în stomac când vă apucați de mână. 

   Apoi veniți acasă. Plini de dor dar cu bateriile încărcate. Vei vedea,  așa o escapadă are doar beneficii asupra relației tale cu copiii și soțul tău.

   Deci, care e destinația mini-vacanței tale?!


S-ar putea să te intereseze și:

#redescoperamoldova - regiunea de Nord. Crează-ți amintiri memorabile în ultima lună de vară vizitând aceste locații fabuloase.

August 14, 2020

deschide articolul

Paștele. Între tradiții și adevărata semnificație a sărbătorii

April 7, 2018

deschide articolul