Tiramisu homemade - 5 ingrediente, 15 minute de pregătire. Savurați!

December 29, 2020
Alimentație & Rețete Sănătoase

  Astăzi vreau să vă fac cunoștință cu Mirela, mama lui Titus și a Mirei. Cine-i cu mine mai demult, cu siguranță a văzut-o, și nu o singură dată, pe stories-urile și în postările mele. Asta pentru că, de mai bine de un an jumătate, Mirela a devenit un fel de soul-sister pentru mine, Omul în fruntea listei când îmi aleg victima pentru următoarea aventură spontană la jumătate de noapte; dar să o luăm pe rând.   Eu am cunoscut-o pe Mirela încă în epoca pre-Instagram, adică vreo patru ani în urmă, datorită proiectului ei de suflet “MamaLiga”. Dansatoare de când se știe, maternitatea nu a reușit să o țină prea mult departe de acest tip de sport și imediat ce Titus a prins la puteri, a copt un concept de mișcare pentru mămici cu pici. În primăvara anului 2017, am mers și eu la prima lecție de dans cu David în sistem de purtare. N-am schimbat decât câteva vorbe cu Mirela ca peste o săptămână să aflu că-s însărcinată cu Mark și să se încheie cariera mea de dansatoare)) Abia 2 ani mai târziu avea să ne întâlnim accidental la un eveniment și să ieșim împreună la cină cu o gașcă de mame, iar acolo s-a întâmplat magia - noi două ne-am conectat în așa fel încât la sfârșitul serii parcă eram prietene de-o viață. Restul, e istorie.

    Da’cum vă încălzește pe voi toată povestea asta?!
   Yup! Mirela, are o pagină de Instagram tare, tare călduță pe care vă invit să o descoperiți. De profesie event planner, e unul dintre cei mai creativi oameni pe care îi cunosc. Sparge tiparele în domeniul în care se fierbe, orice de ce se apucă face la 110% și e pur și simplu un ghem de energie pozitivă. Mirela cu Dima, soțul ei, sunt un exemplu de implicare echilibrată a ambilor părinți în creșterea și educația copiilor fapt pentru care au toată admirația mea. Detalii din culisele celor mai tari evenimente, tendințe, cultură și zeci de alte subiecte interesante (Mirela are o curiozitate înnăscută pentru o tonă de chestii), descoperiți ăe pagina ei de Instagram.

   Tot acolo am văzut că-s iubitori de Tiramisu și îl gătesc destul de des, așadar n-am putut să nu mă infiltrez în bucătăria lor pentru a fura rețeta.

    Deci, aveți nevoie de:
2 ouă
pișcoturi
zahăr (noi am folosit de cocos)
cacao (se poate și carob)
500 g mascarpone

Toate ingredientele le găsiți la Metro Moldova. Vă recomand să luați cu rezervă căci probabilitatea e mare să deveniți dependenți de acest desert delicios.


1. Separați gălbenușurile de albuș.

2. Bateți gălbenușurile cu 2-3 linguri de zahăr de cocos.

3. Adăugați mascarpone în masa obținută și bateți cu mixerul.

4. Într-un recipient aparte, puneți vreo 300 g apă călduță + 3 linguri de cacao.

5. Înmuiați câte un pișcot în masa de cacao și puneți-l pe tavă.

6. Completați un rând de pișcoturi apoi ungeți deasupra cu cremă.

7. Repetați procesul până terminați crema.

8. Puneți la frigider tortul pentru câteva ore.

9. Savurați-l împreună cu toată familia (sau adormiți copiii și înfulecați-l pe tot de una singură xDD).


   Eu îi mulțumesc Mirelei, lui Titus și Mirei pentru că ne-au primit în bucătăria lor și ne-au împărtășit această rețetă fabuloasă.

   Să aveți poftă!

S-ar putea să te intereseze și:

5 rețete de limonade kid-friendly (fără zahăr) care vor adăuga savoare verii copilului tău

July 2, 2021

deschide articolul

Bounty raw vegan, fără zahăr, gata în doar 15 minute

June 17, 2020

deschide articolul