"Ți-o mers cu așa soț!"

November 20, 2019
De toate câte un pic

-Ohhh, Diana, ai noroc de așa bărbat! Altu' nu-ți stătea cu doi copii mici nici câteva ore, nu tocmai 6 zile.
[...]
-Ți-o mers cu așa soț. Nu toate au așa susținere din partea partenerului ca tine.
Am auzit de nenumărate ori replici de acest gen. De 5 ani răspunsul meu rămâne același:
-Am ceea ce am ales!

    Voi ați observat că la noi în societate când altora le merge mai bine decât nouă într-un anumit domeniu, există tendința de a pune succesele lor pe seama norocului?! Exact aceeași logica este atribuita și în relații.
    Iată cum stau însă lucrurile în realitate. Ne îndrăgostim orbește de cineva. Când fluturii zboară prin stomac, tindem să vedem doar părțile bune ale partenerului nostru. Nu prea observăm faptul că nu are o coloană vertebrala de valori, închidem ochii la felul în care tratează/vorbește despre poziția femeii în societate, puțin ne pasă ce exemplu vrea să le transmită copiilor lui, nu dăm mare importanță la felul în care acesta soluționează un conflict, nu ne deranjează faptul că ne izolează de cercul nostru de prieteni, trecem peste dățile în care ne-a înjosit, agresat verbal sau chiar fizic și credem naiv că așa ceva nu se va mai întâmpla.
    

    Ne căsătorim. Suntem fericiți. Un an, doi, trei.
    Apoi apar copiii, luna de miere se termină. Un copil aduce cu sine multe schimbări în familie, să recunoaștem. Indubitabil, muuulte momente frumoase, dar și mult stres. Nopți nedormite, responsabilitate dublă, irascibilitate.
Femeia intră în rutina îngrijirii bebelușului. Bărbatul aduce bani în familie. Timp unul pentru altul aproape că nu-i (dacă nu ți-l planifici în mod intenționat). La un moment dat, ne trezim că partenerul nu ne mai înțelege, nu se implică, nu mai e același ca înainte.
Adevărul e că nimic nu s-a schimbat. Pur și simplu efectul fluturilor din stomac s-a încheiat. Lângă noi e același om pe care l-am ales.

    Eu nu am un soț ideal precum nici eu nu sunt o soție perfectă. Suntem un cuplu normal, în care există ups and downs, momente mi-mi-mi dar și dezbateri pe tonuri aprinse. Tot ce am construit de-a lungul celor 7 ani de când suntem împreună, e rezultatul a multe ore investite în relația noastră, compromisuri și alinierii scopurilor pe termen lung.
    Ceea ce am apreciat dintotdeauna la Omul meu e mentalitatea flexibilă, în continua dezvoltare. El niciodată nu a fost adeptul frazei "așa sunt eu, vrei acceptă-mă, nu vrei, cum vrei". Atâta timp cât trăim, evoluam. La noi în familie argumentele sunt la putere. Dezbatem diverse subiecte, cântărim date, ne debarasam de prejudecăți. Noi suntem perfect conștienți că BINE nu va fi decât dacă vom face în așa fel încât amândorora să ne fie bine.
    Nimănui nu "i-o mers". În spatele a tot ce se vede e multă muncă și dedicare.
    Eu sunt sigura ca dacă stați să vă gândiți, veți găsi multe calități demne de laudă la partenerul vostru. Ia'spuneți ce calitate apreciați cel mai mult la jumătatea voastră?


    Ieri, azi și în fiecare zi, să onoram bărbații de lângă noi, fii, tați, soți, bunei.
#internationalmensday


S-ar putea să te intereseze și:

#redescoperamoldova - regiunea de Nord. Crează-ți amintiri memorabile în ultima lună de vară vizitând aceste locații fabuloase.

August 14, 2020

deschide articolul

Decembrie poate fi magic și în pandemie! Prinde 24 activități din calendarul Advent pe care să le faci împreună cu copilul tău până la Crăciun.

November 27, 2020

deschide articolul