TATĂLUI copiilor mei: știu că nu îți spun suficient de des, dar...

June 16, 2018
Parenting

    E ora șapte și un pic. Stau ghemuită lângă tine, iar micuțul nostru de 6 luni fosăie împlinit după o porție delicioasă de lapte matern. Se aude ușa de la camera vecină și pași de elefant tropăind. E David, fiul nostru de 2 ani. Tu sari ca ars din pat ca el să nu deschidă ușa camerei noastre, să mă lași să mai dorm un pic, căci Tu știi cât de mult iubesc eu acele 10 minute în plus de somn dimineța și pe deasupra, Mark s-a foit toată noaptea, iar de când s-a născut, eu mereu dorm iepurește.

    Mergeți la bucătărie. Aud cum, în timp ce îi prepari micul dejun, David se prăpădește de râs. Nu știu ce forțe magice ai, dar numai tu îl poți face să râdă atât de mult și cu atâta poftă. În timp ce piciul nostru savurează deliciosul terci, faci rapid un duș și te pregătești să pleci  la serviciu. Aud o ușoară bocănitură în ușă. Zic somnoroasă : "Intrați!", iar David fuge pușcă către patul nostru strigând: "Maaaaark, Mark s-a trezit!" și purcede la a ne îmbrățișa pe ambii plin de entuziasm. Deschid ochii, tu îmi dai un pupic tandru și îmi zici că "E timpul. E timpul să plec." 

    Mergem toți trei către ușă să te îmbrățișam și să îți urăm o zi bună. Atunci, pentru noi, cei care rămânem acasă, începe numărătoarea inversă. Încă 9 ore și tati vine înapoi în cuibușorul nostru.

    Seara, puținul timp pe care îl avem împreună, încerci din răsputeri să îl împărți la 3. Ne povestești cum a fost la lucru, iar noi îți povestim ce aventuri am avut noi acasă. Știu că uneori ești extenuat, dar mereu ai energie pentru noi, mereu ai chef de joacă cu picii și tandrețe cu mine. 

     Tu ești ACEL tată pe care l-am visat dintotdeauna pentru copii mei. Ești atent, grijuliu, iubitor. 

    Știu că nu îți spun suficient de des, dar văd și apreciez efortul pe care îl depui zilnic ca nouă să nu ne lipsească nimic. Nu doar pe plan financiar. Să nu ne lipsească dragoste, cuvinte de încurajare, încredere în noi, momente de neuitat, bucuria de a trăi. 

    Eu văd și apreciez cum tu vrei în fiecare zi să devii mai bun pentru a fi un exemplu demn pentru băieții noștri, o persoană cu verticalitate, cu valori frumoase și principii sănătoase de viață. 

    Văd și apreciez răbdarea ta cu picii noștri, deși tu mereu spui că nu e suficient, că mai ai unde lucra. Ador cum îți faci timp să îi explici atât de multe lui David, cum inventezi cele mai interesante povești înainte de somn (încât și eu uneori stau sub ușă să le ascult), cum uiți câți ani ai atunci când copiii noștri au chef de joacă și te maimuțărești în cele mai caraghioase moduri doar ca să îi faci să râdă, cum ești cel mai pasionat profesor de tobe a lui David, cum respecți orice femeie și le arăți băieților noștri, prin propriul exemplu, cum trebuie să se comporte un bărbat cu o doamnă, cum pentru tine nu contează cât costă a suta carte sau jucărie educativa pe care vreau să le-o cumpăr atîta timp cât îi va face pe ei și pe mine fericiți, cum depui tot efortul să crești pe plan profesional pentru a le putea oferi pe viitor copiilor noștri acces la educație de calitate și un început mai bun în viața decât l-am avut noi. 

    Astăzi e Ziua Internațională a Taților, însă TU meriți să fii celebrat în fiecare zi. Iartă-mă că nu îți spun asta prea des dar îți promit, copii noștri mereu vor ști că au CEL MAI MINUNAT tată din lume. 

   Distribuie acest articol și etichetează-l pe cel mai minunat tată din lume, tatăl copiilor tăi. Cu siguranță ai și tu mii de motive pentru care să îl apreciezi, fă-l să știe despre aceasta.

S-ar putea să te intereseze și:

Citește, oricând și oriunde. Aplicații utile pentru iubitorii de lecturi.

January 9, 2019

deschide articolul

Cum să ne asigurăm că ceilalți vor vorbi respectuos cu copilul nostru atunci când noi nu suntem lângă el?

October 7, 2019

deschide articolul