Prima lună cu 2 copii sub 2 ani în casă. Cum savurăm fără să ne ducem cu pluta?!

January 21, 2018
Maternitate

    Ieri s-a împlinit o lună de când suntem 4, o lună de când rutina noastră s-a schimbat radical, de când, orele nedormite, scutecele de schimbat, hainele de spălat, strigătele de foame, dorința de a sta în brațe, crizele de plâns ce zic “te vreau aici și acum “ s-au dublat. A fost o lună intensă și plină de momente emoționante, o lună în care am învățat să ne bucurăm de lucruri mărunte; de 2 ore în care picii ne-au lăsat să dormim neîntrerupt, de serile magice în care ambii au adormit concomitent și nu s-au trezit cel puțin o oră pentru a bea lapte/apă, de rarile, dar prețioasele dimineți în care am luat micul dejun fără simfonii interpretate de Mark, de ceai proaspăt făcut care nu a trebuit să fie încălzit de încă 3 ori înainte de a-l bea.

   Prima lună cu 2 copii sub 2 ani te simți precum ai alerga un maraton ce nu are sfârșit. Când ți se pare că tocmai ai încheiat cu succes o oră de alăptare ce aparent ar trebui sa îl țină pe micuțul tău sătul vreo 3 ore, și când ți se pare că doarme așa de strâns că nici un tanc nu ar fi în stare să îl trezească, te îndrepți victorioasă spre mașina de cafea. Îți torni lapte în cană, introduci cafea în aparat și când vrei să apeși butonul On, se trezește piciul cu cele mai flamânde strigăte pe care le-ai auzit până acum. Și te așezi frumușel savurând cafeaua imaginară în timp ce micul celebrează împlinit revenirea “țiței”.

Asta în timp ce în casă mereu este cineva care să îl distreze pe David, altfel ar fi fost dublă “veselie”)

 

   Cine are părinți care au avut copii cu așa diferența mică de vârstă, întrebați-i vă rog: CUM s-au descurcat?! CUM creșteau oamenii pe vremuri 5 copii născuți unul după altul, în era fără scutece, mașină de spălat & uscat, cuptor cu microunde, storcător de lapte ș.a.?! În vremuri în care aveau câte 30 găini, 4 porci de hrănit, vaca de muls, zeci de ari de pământ de lucrat, mâncare de gătit. Eu sincer nu știu cum un om obișnuit se poate descurca cu toate acestea. Mamele, bunicile noastre sunt SUPER-FEMEI, confirmări vii că multi-tasking-ul calitativ nu e un mit 😳.

 

   Noi am supraviețuit…și chiar am savurat această lună. Am savurat-o pentru că am fost ÎMPREUNĂ. Soțul meu și-a luat concediu paternal (de care din noiembrie 2016 fiecare tătic poate beneficia) și a fost cu noi când am avut nevoie cea mai mare de el. ÎMPREUNĂ am trecut de dureri post-naștere, de șocul lui David la apariția frățiorului său în casă, de colici care ne-au ținut treji multe nopți la rând, de reprize de alăptare ce păreau ca durează veșnic, de tristețea mea postpartum, de oboseală cronică, de acomodarea anevoioasă a lui David de a dormi în camera lui, de scrierea tezei de master pe care urmează să o apăr la început de februarie, de neîndemnarea noastră de a acționa în situații excepționale, de cea mai intensă lună trăită de noi până acum.

ÎMPREUNĂ a fost frumos, a fost NATURAL.

 

    Așa am pășit noi în 2018, învăluiți de iubire și încrezători că anul acesta va fi și mai frumos decât 2017…pentru că atunci când apare încă un copil în familie, dragostea nu se împarte, ea se MULTIPLICĂ. ❤️👨‍👩‍👦‍👦

S-ar putea să te intereseze și:

De ce să optezi pentru babywearing? Beneficii științifice și practice.

November 28, 2018

deschide articolul

#oFEMEIEunMUNTE. Reprofilare după concediul de îngrijire a copilului. Începutul meu.

August 17, 2021

deschide articolul