Podcast-urile. Învață GRATUIT oricând și oriunde.

March 20, 2020
Cărți

    Lately, eu am devenit addicted to podcasts. Le ascult de fiecare dată când se întâmplă să am minim 10 minute libere. Vreau să vă molipsesc să vă abonați la câteva în funcție de interesele pe care le aveți; acușica o să înțelegeți de ce)

   Podcast-urile-s o chestie relativ nouă prin părțile noaste și mulți nici nu știu ce-i asta și cu ce se mănâncă. No worries, eu tot habar nu aveam până acum jumătate de an) Haideți să descoperim împreună!


   Un podcast e o emisiune în format audio. Oricine poate face un podcast, tot de ce ai nevoie e un "диктофон" bunișor și dorința de a transmite lumii un mesaj. Simplu! Mulți dintre autorii mei preferați au podcast-uri unde abordează diferite subiecte, răspund la întrebările comunității lor pe pe Social Media, dezbat anumite teme cu diverși invitați experți.


  Unde le găsim?

   Podcast-urile pot fi ascultate în Soundcloud de către utilizatorii Android, și în aplicația "PODCASTS" pentru cei IOS (căutați-o în telefon, mulți dintre voi nici nu ați observat că aveți așa ceva). Intri în app, cauți denumirea podcast-ului, apeși "subscribe" și gata). Săptămânal/lunar ai câte un episod nou de la creatorul emisiunii la care te-ai abonat.


   Cum am dat de ele?

   Primul podcast pe care l-am ascultat eu a fost unul autohton și anume "Aprinde becul" de Stela Jemna. Ce să zic?! Dragoste de la primul episod.

   Apoi a urmat:

🎧"Unruffled" de Janet Lansbury, autoarea cărții "Nu există copii răi", despre tot felul de provocări în materie de parenting și cum să le soluționam. Un episod = 15 min = un răspuns amplu și argumentat la un email primit de la un părinte.

🎧"Quiet. The power of introverts" de Susan Cain, autoarea cărții cu același nume, despre cum ne creștem și ajutăm copilul introvert să-și atingă potențialul maxim, care-s nevoile lui și cum răspundem la ele.

🎧"The Jordan B. Peterson Podcast", autorul cărții "12 reguli de viață". Cine a citit-o știe deja stilul lui de abordare a diferitor subiecte. Podcastul e la fel de bun.

🎧"The Tony Robbins Podcast"

🎧TED talks daily.

🎧"The Minimalists" de Joshua Millburn și Ryan Nicodemus, autorii cărții și a documentarului cu același nume.

🎧"Unlocking us" de Brene Brown despre curajul de a fi vulnerabil.

🎧"Oprah's Supersoul Conversations"

🎧"Mame", un podcast produs de revista românească DOR, "despre cum să creștem copii când muncim și cum muncim atunci când creștem copii".

🎧"Sunt BINE podcast" de Valeria Colesnic și Natalia Sergheev, despre sănătatea mintală în Moldova.


   Astea-s preferatele mele la moment. Astea vi le recomand cu încredere.


   Faceți-vă o obișnuință din a asculta podcast-uri: în transportul public, când dorm copiii, la sport, în timp ce conduceți, când așteptați pe cineva. Podcast-urile sunt o sursă de informații valoroase GRATUITĂ, profitați din plin de asta.

   Cei care deja ați dat de gust, împărtășiți câteva titluri cu noi în comentarii. Vă voi fi tare recunoscătoare.

 

S-ar putea să te intereseze și:

O carte de căpătâi pentru orice părinte: "Parenting Conștient" de Susan Stieffelman

April 16, 2019

deschide articolul

Dragoste până la adânci bătrâneți, există oare? + recomandare de carte

February 11, 2018

deschide articolul