Dragoste până la adânci bătrâneți, există oare? + recomandare de carte

February 11, 2018
Cărți

    În câteva zile, Instagramul va fi plin de poze cu trandafiri roșii de 1,5 m și ciocolate în formă de inimioare. O zi în care localurile sunt arhipline de cupluri aparent fericite și împlinite.  Eu urăsc Valentine 's Day. Și nu pentru că e la modă să nu îți placă să sărbătorești odată cu toată lumea sau pentru că soțul meu nu îmi va dărui flori și bomboane în această zi, ci pentru că e trist că, de cele mai multe ori, în spatele acelor cupluri de invidiat, nu e dragoste, ci gesturi de ochii lumii.

    Eu îmi amintesc clar cum, după aproximativ 4 luni de la nunta noastră, când dispare tot farmecul și mierea din jurul căsniciei, eu i-am zis pentru prima dată omului meu: "Tu nu mă iubești!". Știam că nu e adevărat, dar asta simțeam și i-am spus-o.  El mi-a împărtășit același lucru. Atunci, eu m-am gândit: dacă căsnicia se rezumă la obișnuința de a te trezi lângă cineva în fiecare dimineață, a crește copii și a merge de la 8 la 17 la lucru până ajungi la pensie, ceva NU e în regula cu conceptul despre dragoste până la adânci bătrâneți care circulă în societate.  Au urmat multe discuții și dezbateri cu Omul meu referitor la ce înseamnă pentru mine “Te iubesc!” și cum ar trebui să se manifeste din partea lui și vice versa.

    În acea perioadă, noi am descoperit cea mai senzațională carte în materie de dragoste /căsnicie pe care am citit-o eu vreodată. E vorba despre "Cele 5 limbaje ale dragostei" de Gary Chapman. Am citit-o separat apoi am analizat detaliile împreună. Ceea ce am descoperit ne-a schimbat radical concepția despre dragoste. Am înțeles de ce eu nu mă simțeam iubită de soțul meu și cum asteaptă el sa îmi manifest dragostea în așa fel încât el să se simtă apreciat și să vrea să cucerească munți pentru mine / cu mine. Cartea aceasta ne-a învățat cum să ne manifest[m ZILNIC afecțiunea unul față de altul și să păstrăm acel foc al dragostei chiar și după aproape 4 ani de căsnicie. E chiar atît de ușor și magic?! Nu!!! Ne mai enervăm, ne contrazicem, ne supăram, dar știm întotdeauna de unde să ne reapucăm de lucru. 

    Eu știu ca mulți dintre voi sunteți prea ocupați pentru a citi cărți, iar unora nici nu vă prea place. Înțeleg. Eu totuși cred că nu e nimic mai frumos decât a veni ACASĂ unde ești iubit și apreciat, unde te poți "dezgoli" de orice temeri, frustrări, indignări; iar pentru a crea acel loc de poveste, care nu e un loc fizic, ci brațele partenerului tău, merită să depui un efort, merită să îți faci timp pentru o lectură de calitate.

    P.S. Din păcate, Valentine's Day e doar o mișcare masivă de publicitate și "pafos". Nu vă indignați pe soții voștri dacă nu va aduc micul dejun în pat și un buchet mare de trandafiri pe 14 februarie. Cel mai probabil, ei ALTFEL își manifesta dragostea față de voi și nici habar nu au că voi așteptați altceva.

    După căsătorie, dragostea e muncă, constantă; dar rezultatul merită orice efort.

S-ar putea să te intereseze și:

Podcast-urile. Învață GRATUIT oricând și oriunde.

March 20, 2020

deschide articolul

Desene animate pentru a crește copii cu caractere puternice

April 4, 2021

deschide articolul