Despre femei la volan

November 15, 2019
De toate câte un pic

    Dacă mă urmăriți de mai multă vreme pe stories, știți că eu ori de câte ori am ocazia încurajez femeile să-și facă carnet de șofer, să își depășească fricile și să se așeze la volan.
    Condusul unei mașini e o abilitate ca oricare alta care la început necesita efort și autodeterminare. Exact cum înveți o limbă nouă și la primele lecții repeți în gând un cuvânt de câteva ori înainte de a-l spune, tot așa faci în mod conștient fiecare pas pentru a urni o mașină din loc în timpul primelor ore de condus. Apoi, pe măsură ce exersezi mai mult și mai mult, nu mai tremuri la fiecare apăsare de pedală și fiecare pas ajungi să îl faci în mod automat.

    A conduce o mașină nu e o predispunere cu care se nasc bărbații, iar genului feminin i se dă mai greu. Multe femei ajung să creadă asta pentru că li s-a comunicat (în mod conștient și inconștient) acest lucru încă de când erau mici: în familie prin exemplul tatălui care era singurul ce conducea și în societatea noastră în care mașinile, până abia câțiva ani în urmă, era un domeniu strict bărbătesc.
    Eu mi-am luat permisul la câteva zile după ce am împlinit 18 ani. Nu aveam încă mașină dar știam că mai devreme sau mai târziu voi conduce una. M-am așezat la volan aproape peste 2 ani când planificam să rămân însărcinată. Îmi imaginam că va fi destul de anevoios să umblu cu un nou-născut prin transportul public sau taxi. Primele dăți îmi tremurau picioarele și aveam fluturi în stomac. Apoi, cu fiecare zi eram tot mai relaxată și încrezătoare. That's it!

    Abilitatea de a conduce mi-a fost extrem de utilă în perioada maternității. Faptul că eram mobilă și nu depindeam de Omul meu să mă ducă și să mă aducă, mi-a permis să rămân maxim posibil social activă în toți acești ani.
    ❤️Dragi femei,
Nu lăsați frica și stereotipurile să vă paralizeze. A conduce o mașină NU e o abilitate determinată de sexul unei persoane deci nu doar bărbații sunt făcuți pentru asta. Oricine ești, cu puțină determinare, concentrare și disciplină poți învăța a conduce fără probleme.
     Give yourself a chance! Believe you can do it, work hard & rock the road!

    Eu sunt curioasă, cine și de câți ani conduce? Cum au fost primele experiențe? Cine v-a încurajat să dați la permis? Ce s-a schimbat de când mergeți la volan?

S-ar putea să te intereseze și:

#redescoperamoldova - regiunea de Sud. Ce destinații merită a fi descoperite vara asta acasă?

July 10, 2020

deschide articolul

Cum depășirea limitelor fizice ne influențează fericirea și calitatea vieții?

February 4, 2021

deschide articolul