Bounty raw vegan, fără zahăr, gata în doar 15 minute

June 17, 2020
Alimentație & Rețete Sănătoase

    Dragilor,
    Astăzi, sunt tare entuziasmată să lansez o rubrică nouă pe blog, cea în care voi împărtăși rețete sănătoase și simple,  pe care le puteți găti și servi copiilor fără remușcări. Deseori sunt întrebată cu ce îi mai îndulcesc pe băieți dacă tot evit raftul cu “bunătăți" de la supermarket. O să vă răspund în această serie de articole savuroase. Și pentru ca procesul să fie mai interesant, m-am gândit să gătesc împreună cu alte mămici de la noi pe care eu le apreciez mult pentru felul își educă copiii, ce valori le inspiră, dar și cum s-au reinventat în bucătărie de când au devenit părinți. Astfel, cu fiecare rețetă, veți avea ocazia să cunoașteți femei minunate pe care eu le urmăresc cu drag și pe care le consider o insipirație pentru ceea ce sunt și împărtășesc în mediul online.


    Faceți cunoștință cu Sabina Efros. Mamă de trei copii extraordinari, Jesus (5 ani), Ronald (3 ani) și Siena (5 luni).

    Sabina a fost una dintre primele persoane cu care am început a comunica când mi-am făcut cont de Instagram. Ne lega faptul că avem copii cu aceiași diferență de vârstă (1 an și 9 luni) și o abordare mai netradițională față de educație. Nu-mi amintesc de unde și până unde, am ajuns să fixăm un play-date copiilor într-o după amiză de vară, ocazie perfectă de a ne întâlni dincolo de ecrane, după luni de comunicare online. Acea întâlnire nu a făcut decât să ne apropie mai mult și de atunci, am legat o prietenie frumoasă.

    Adeptă a alimentației vegetale de mai bine de doi ani, Sabina împărtășeste pe pagina sa de Instagram parcursul ei și al întregii familii către o viață meat & dairy free și vine săptămânal cu rețete de gustoșenii sănătoase. E una dintre cele mai echilibrate persoane pe care o cunosc, un model de întoarcere la origini și conectare cu sine, o mamă pe care o admir pentru libertatea pe care le-o oferă copiilor săi de a descoperi lumea și cuibușorul magic care l-a construit împreună cu soțul ei.


    Împreună cu Sabina am decis astăzi să vă îndulcim cu o rețetă de Bounty. E ciocolata mea preferată deci când am auzit că o pot găti în versiunea fără zahăr și mai ales, nu durează decât 10-15 min, tare m-am bucurat.


    Aveți nevoie de:

    - 150 g fulgi de cocos - neapărat atrageți atenția să nu fie degresați. Puteți identifica asta ușor analizând tabelul cu valori nutriționale. Cantitatea obișnuită de grăsimi per 100 grame de produs e în jur de 60 g.  Eu optez pentru ăștia din gama MetroChef, au 61 g grăsimi.

    - 2 linguri miere (sau sirop de agave)

    - 2 linguri amidon (tapioca sau porumb) - îl găsiți în majoritatea supermarketurilor, e vreo 10 lei.

    - 4 linguri lapte de cocos - neapărat citiți ingredientele laptelui. Prea multe băuturi de cocos se dau drept lapte, diferă la gust și au o tonă de E-uri. Un lapte bun are doar apă și cocos. Nu vă îngrijorațică veți cumpăra laptele doar pentru bounty. Eu îl folosesc zilnic în alimentația mea și a copiilor, îl adaug în cafea (face o spumă bogată), terci, smoothies, înghețată.

    - 50 g ulei de cocos

    - 40 g carob (pentru copiii mai mărișori puteți folosi cacao).

    Mod de preparare:

    1. Amestecați într-un bol fulgii, mierea, amidonul și laptele. Veți obține o masă lipicioasă, similară cu nisipul umed din care faceți figurine cu copiii la terenul de joacă.

    2. Înșirați-o uniform pe o tavă și dați-o la congelator pentru o oră.

Între timp, pregătiți glazura.

    3. Deasupra unui bol cu apă firbândă, topiți într-un recipient uleiul de cocos. Treptat încorporați carobul.

    4. Scoateți masa de cocos din congelator, tăiați forme de aprox. 5 cm lungime, 3 cm lățime și tăvăliți-le pe fiecare în ciocolată.

    5. Serviți-le copilului care de 20 minute tot umblă din urma dvs și întreabă "e gata?”.

    6. Repetați procesul a doua zi pentru că veți avea solicitări din partea tuturor membrilor familiei.

    Eu îi mulțumesc Sabinei și micilor ei chefs pentru că ne-au primit în bucătăria lor și ne-au împărtășit această rețetă fabuloasă. Mai multe gustoșenii de-ale lor găsiți aici.

    Poftă bună!

    P.S. Puteți adapta rețeta după bunul plac. De exemplu adăuga miere în glazură, folosi ciocolată topită în loc de ulei de cocos și carob (pentru copiii mai mari). De asemenea, dacă sunteți în pană de timp, modelați masa de cocos în formele dorite și abia apoi puneți-le la congelator. Tăvăliți-le în ciocolată și savurați.


S-ar putea să te intereseze și:

Banana Bread - checul preferat al copiilor în sezonul rece. 3 minute de pregătire, 35 la cuptor și Voila!

October 26, 2020

deschide articolul

Cum le construim copiilor o imunitate puternică?

January 20, 2021

deschide articolul