Cei mai simpli și delicioși biscuiți cu unt de arahide

July 28, 2020
Alimentație & Rețete Sănătoase

    Astăzi, vreau să vă fac cunoștință cu Anna Smolnitchi, mama Emmei (2 ani) și a Miei (1 an).

    Eu o urmăresc pe Anna de vreo 5 ani, pe atunci nici eu, nici ea, nu avea copii. Jurnalistă de profesie, am descoperit-o datorită emisiunii "Istorii Urbane" unde, reporteră fiind, a scos din umbră zeci pe povești ale oamenilor aparent ordinari dar deosebiți prin valoarea pe care o aduc acestei țări. Tot atunci am dat de blogul ei, care între timp a devenit apostrof.md. Anna abordează subiecte variate în articolele ei, și o face într-un fel care te ține absorbit de la primul cuvânt din articol până la ultimul. A devenit de două ori mamă într-un an (ceea ce mi se pare fascinant), iar experiența de părinte a schimbat-o la 180 grade. Pe blogul ei (și uneori pe pagina de IG) povestește despre educație, alimentația vegană pe care a adoptat-o din motive de sănătate împreună cu întreaga ei familie, călătorii și oameni (ohh, ador rubrica asta). Recent, Anna și soțul ei au cumpărat o căsuță la țară și povestesc în detalii procesul de renovare. O admir pentru abilitatea ei de a vedea frumosul în tot ce o încojoară, bucuria cu care se reinventează și autenticitatea pe care o transmite prin textele ei.

    Împreună cu Anna am decis astăzi să vă îndulcim cu o rețetă de biscuiți cu unt de arahide. Se prepară în maxim 15 minute și nu va lăsa indiferent nici pe cel mai pretențios membru al familiei.


Aveți nevoie de:

Pentru aluatul de bază:

1/2 cup unt de arahide (neapărat citiți ingredientele, preferabil să fie arahide 100%)

1/4 cup sirop de arțar/agave (sau miere)

1/2 cup făină la alegere (noi am folosit din grâu dur)

1 linguriță praf de copt

un strop de sare


Pentru aluatul brownie:

jumătate din aluatul de bază

1 lingură de cacao (sau carob)

1 lingură de sirop de arțar/agave (sau miere)


Pentru umplutură

Unt de arahide


Pregătire anterioară

    Puneți la congelator în forme de gheață câte o linguriță de unt de arahide (vreo 10 porții). Le vom folosi pe post de umplutură.

Eu prefer formele de gheață din silicon, sunt mai practice și mai rezistente. Pe asta o am de la Metro.

    Deci, să ne apucăm de treabă!

    1. Amestecați untul de arahide cu siropul și sarea. Adăugați făina și praful de copt. Amestecați până obțineți un aluat omogen (ca plastilina la textură).

    2. Împărți-ți aluatul în două părți egale. În una din ele, adăugați cacao și siropul.

    3.Luați o linguriță din aluatul de bază și una din cel brun, faceți 2 cercuri similare, uniți-le ca o diagramă Venn, puneți o bilă de unt de arahide (congelat în prealabil) pe mijloc, manevrați cu aluatul până o acoperiți total.

    4. Repetați procesul cu ceilalți biscuiți.

    5. Puneți-i la cuptor la 175 grade pentru 12 minute. În rezultat veți obține biscuiți tari pe dinafară, cu umplutură lichidă pe dinăuntru.

    6. Serviți-i cu lăptic sau limonadă.

    Eu îi mulțumesc Annei și micilor ei chefs pentru că ne-au primit în bucătăria lor și ne-au împărtășit această rețetă fabuloasă. Mai multe gustoșenii de-ale lor găsiți aici.

   Poftă bună!

S-ar putea să te intereseze și:

Tiramisu homemade - 5 ingrediente, 15 minute de pregătire. Savurați!

December 29, 2020

deschide articolul

Cu ce înlocuim zahărul în alimentația copiilor? 5 îndulcitori naturali și beneficiile acestora

May 26, 2020

deschide articolul