Despre mine

Salut :) Eu mă numesc Diana și la 22 de ani am devenit de două ori mamă a 2 copii sub 2 ani.
Dorința de a crea un blog a venit din amalgamul de sentimente deopotrivă de fericire, dar și de disperare din clipa în care s-a născut primul nostru copil. Din necunoștință, am făcut multe greșeli pe care le-aș fi putut evita dacă mi-ar fi spus cineva ce mă așteaptă. Apoi, discutând cu alte mame, am înțeles că nu sunt eu singura. Am înțeles că  pozele frumoase, cu mame perfect machiate și copii îmbrăcați la 4 ace care mereu zâmbesc, ne creează o imagine eronată despre ceea CE ESTE CU ADEVĂRAT MATERNITATEA. Blogul este locul unde eu îmi împărtășesc experiența de mamă (și nu numai), despre cum eu, împreună cu Omul meu, încercăm să creștem copii echilibrați, viitori adulți în compania cărora ne va plăcea să stăm. Aici, povestesc despre greutățile pe care le întâmpinăm, ce soluții am găsit, cum înfruntăm stereotipurile societății, ce înseamnă educația cu respect și cum să culegem roade frumoase ale investiției în copiii noștri. Te invit să mă urmărești și împreună să creștem, să găsim soluții la ce ne doare, să savurăm maternitatea și să fim acel exemplu pe care copii noștri să îl urmeze cu mândrie.

SCRIU DESPRE

#

Maternitate

Depresie post-natală. Sâni angorjați. Nopți albe. Eșecuri. De toate am avut. Nu ascund. Viața de mamă e așa cum e, cu momente frumoase și...mai puțin. Împărtășesc aici provocările mele de mamă ca să știi că tu #nueștisingură, că toate trecem prin asta și că e OK să simții ceea ce simți, că poți oricând să-mi scrii pentru o vorbă bună sau o încurajare.

#

Parenting

De reținut: eu nu mă consider un soi de model de părinte sau expert în domeniul creșterii copiilor. Tot ce împărtășesc în materie de educație pe acest blog vine, primordial, din experiența mea de mamă, apoi din zecile de cărți, articole citite, documentare vizionate despre dezvoltarea fizică, emoțională, socială și intelectuală a unei persoane din copilărie până la maturitate.

#

Cărți

"So many books, so little time" - asta e despre mine. Iubesc lecturile, de fapt, cred că-mi place felul în care îmi lărgesc percepția despre lume și eu însumi cu fiecare carte citită. Când mă fascinează un anumit titlu, iar asta se întâmpă deseori, îl împărtășesc aici.

#

Alimentație & Rețete Sănătoase

De când am devenit mamă și am conștientizat legătura strânsă dintre sănătatea copiilor mei și ceea ce aceștia mânâncă, din dorința de a le oferi ce e mai bun și mai nutritiv, m-am reinventat și pe plan culinar. Cu ce îi mai hrănesc pe ai mei doi pofticioși, împărtășesc periodic în această rubrică.

#

Minimalism & Consumerism Conștient

Mai puține lucruri, mai mult sens. Noi trăim într-o goană constantă după mai mult, mai nou, mai performant. Lucrăm asiduu și ajungem să obținem ceea ce ne dorim, ne bucurăm o zi/două și apoi suntem iarăși nefericiți, insuficienți, grăbiți. Într-o zi, eu am spus STOP acestei curse neterminabile. Viața mea de-atunci, în detalli, aici.

#

De toate câte un pic

Mai sunt și fiică, soție, feministă, extrovert, om pasionat de călătorii, de frumos. Trăiesc într-o lume atât de colorată. Sunt zile când vreau să abordez și alte subiecte care mă preocupă.